Da li su Toplane monopolisti ?

Daljinsko grejanje - granice i obaveze
Daljinsko grejanje je istovremeno i energetska delatnost i komunalna usluga od opšteg ekonomskog interesa Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedo proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, Naglašavamo, funkcionalne probe nisu, takozvane, tople probe i ne podrazumevaju početak grejne sezone, odnosno isporuku toplotne energije potrošačima.
Preuzmi dokument

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja

Funkcionalne probe
Obaveštavamo vas da će JKP "Toplana - Šabac" Šabac početi sa funkcionalnim probama sistema daljinskog grejanja 1.10.2021. godine. Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedo proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, Naglašavamo, funkcionalne probe nisu, takozvane, tople probe i ne podrazumevaju početak grejne sezone, odnosno isporuku toplotne energije potrošačima.

Obaveštenje o punjenju kućnih instalacija

Obaveštenje JKP „Toplana-Šabac“
Od srede, 15 septembra 2021. godine, Javno komunalno preduzeće „Toplana-Šabac“ Šabac počinje sa punjenjem kućnih instalacija u objektima na celokupnom sistemu dalјinskog grejanja. Korisnici će o tome, odnosno o tačnim terminima, biti informisani i isticanjem obavaštenja na svakoj zgradi, odnosno ulazu. U slučaju curenja na kućnoj instalaciji potrebno je pozvati broj telefona 015/311-300 ili 015/342-977.

Kako kupiti gasni kotao pod najpovoljnijim uslovima?

Zajednička nabavka gasnih kotlova
U 2020. godini više od 200 domaćinstava u Šapcu zamenilo je svoj stari i neefikasni kotao na ugalj ili ogrevno drvo novim efikasnim gasnim kotlom. U Šapcu je počev od 2004. godine do danas izgrađeno više od 200 kilometara gasne distributivne mreže na koju je moguće priključiti oko 12,000 kuća. Gasovod je prošao kroz sve ulice u Šapcu i došao do svake kuće. Nažalost, samo 3,200 domaćinstava, do sada, je iskoristilo mogućnost da se greje gasom ili da u svojim gasnim kotlovima zagreva potrošnu, sanitarnu vodu. Gasni kotlovi se razlikuju po kvalitetu izrade i tehnološkim unapređenjima što za rezultat ima veću ili manju potrošnju gasa, odnosno veću ili manju emisiju NOx (azotovih oksida) koji su, nažalost, izvor primarne i sekundarne emisije PM čestica, ali daleko manje nego što su to kotlovi na ugalj ili stari neefikasni kotlovi na ogrevno drvo.
Gasni kondenzacioni kotlovi emituju manje od 60 mg/kWh NOx (manje od 60 miligrama azotovih oksida po proizvedenom kWh toplote). Gasni kotao standardne konstrukcije emituje i do 150 mg NOx/kWh, pa je to razlog zašto se pojedini proizvođači gasnih kotlova opredeljuju da prekinu proizvodnju konvencionalnih gasnih kotlova a pojedine države dozvoljavaju ugradnju samo kondenzacionih gasnih kotlova.
Saznaj više

 Pregled pedeset najvećih dužnika pravnih i fizičkih lica u JKP „Toplana – Šabac“

Pregled 50 najvećih dužnika pravnih i fizičkih lica, kao i utuženih potraživanja u JKP „Toplana – Šabac“
Preuzimanje

JKP „Toplana-Šabac“ je osnivač Platforme CIRKULARNA EKONOMIJA

JKP „Toplana-Šabac“ je osnivač platforme CIRKULARNA EKONOMIJA-
Za održivu privredu i klimatski otpornu Srbiju
Privredna komora Srbije je pokrenula digitalnu platformu za cirkularnu ekonomiju, koja je namenjena privredi, i posredno će koristiti predstavnicima državne uprave i lokalne samouprave i stručnoj javnosti. Putem svojih funkcija CE HUB učionice doprineće podizanju kapaciteta privrede na putu promena prema zelenim investicijama, zelenom oporavku od COVID-19 krize i povećanju konkurentosti na evropskom tržištu primenom novih cirkularnih načina poslovanja.

Obaveštenje o popustu na cenu priključka na prirodni gas

Popust na cenu priključka na gas
JKP „Toplana-Šabac“ obaveštava građane Šapca da je odobren popust za domaćinstva od 30% na cenu prikljućka na distributivnu gasovodnu mrežu. Cena sa popustom i obračunatim PDV-om iznosi u dinarskoj protivvrednosti 740 eura. Od ukupnog iznosa, građani su u obavezi da uplate učešće u protivvrednosti od 300 eura, a ostatak na rate. Maksimalno na 48 rata. Pozivamo građane Šapca da zamene svoje kotlove u kojima se sagoreva ugalj i drvo, na neefikasan način i tako podrže borbu za čistiji vazduh.

Poziv svim zaposlenima JKP „Toplana-Šabac“ za vakcinaciju protiv COVID-19

Vakcinacija Covid-19
Svi zainteresovani zaposleni u JKP "Toplana-Šabac"mogu da iskažu interesovanje za vakcinaciju na portalu https://imunizacija.euprava.gov.rs/

Obaveštenje o funkcionalnim probama sistema daljinskog grejanja

Image
Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja
Preuzmi

Dodatne informacije o Projektu energetske sanacije stambenih zgrada

Additional information about Sabac residential buildings - Energy Efficiency Project
Image
Stakeholder Engagement Plan
Preuzmi pdf
Image
Environmental and Social Management Plan
Preuzmi doc
Image
Environmental and Social Action Plan
Preuzmi doc
Image
Plan učešća interesnih grupa - Energetska efikasnost stambenih zgrada
Preuzmi pdf

Objava o energetskoj sanaciji stambenih zgrada

Image
Objava
Preuzmi pdf

Obaveštenje o ekološkoj taksi na prirodni gas

Image
Obaveštenje o ekološkoj taksi
Preuzmi pdf

Zahtev za dostavljanje računa elektronskim putem

Image
Obrazac zahteva za dostavljanje računa elektronskim putem
Preuzmi obrazac